Aanbieding voorjaar 2017

Valkhof Pers is een kleinschalige, zelfstandige uitgeverij van publicaties op het gebied van de humaniora, toegespitst op (de raakvlakken van) cultuur- en maatschappijgeschiedenis, filosofie, theologie, religie en ethiek.

Voor de boeken die in de afgelopen jaren zijn verschenen, verwijzen we u graag naar de Fondslijst. Titels die na 2001 zijn gepubliceerd, kunt u daar aanklikken voor extra informatie. Voor informatie over oudere uitgaven kunt u, per telefoon of e-mail, contact met ons opnemen.

De brochure met de voorjaarsaanbieding 2017 kan hier gedownload worden.

Een boek bestellen kan rechtstreeks vanaf het detailinformatiescherm van een boek of via een van de rubrieklijsten aan de rechterkant.

Nieuws
14-06-2017

Op 15 juli a.s. is het boek De waterdruppel van Ernst Marijnissen gepubliceerd in het dominicanenklooster te Huissen.

Ernst Marijnissen is dominicaan en werkzaam in leerhuis en bezinning. Hij publiceerde verschillende boeken, o.a. een commentaar op het Johannesevangelie (1987-1992), de Jozefverhalen (1998) en Het lied van de oprechte mens. Naar een nieuw verstaan van het Hooglied (2009).

In zijn nieuwste boek De waterdruppel beschrijft hij zijn persoonlijke 'weg van God'.

03-06-2017

Op 15 juni is het boek Onvermoed en onvermijdelijk. De vele gezichten van het neoliberalisme verschenen. In dit boek, uitgegeven in samenwerking met de Stichting Critical Ethics of Care (CEC), laat de vooraanstaande Duitse politicoloog Thomas Biebricher zien dat het neoliberalisme nog springlevend is en telkens verbindingen aangaat met andere stromingen.

Op 15 juni heeft Biebricher aan de VU te Amsterdam een lezing gegeven over 'The many faces of liberalism'.

06-04-2017

Nú verschenen, eindelijk weer beschikbaar: de reisgids Umbrië, in de voetsporen van Franciscus geschreven door Gerard Pieter Freeman.

Al enkele jaren was deze vermaarde gids naar het groene hart van Italië, de streek van Franciscus, niet meer verkrijgbaar.

Maar nu is een volledig bijgewerkte vijfde druk verschenen. Veel achtergrondinformatie, kaartjes, plattegronden, met wandelingen en autoroutes en geheel in kleur: een onmisbare reisgezel voor wie Umbrië en Franciscus écht wil leren kennen.

In de etalage
De triomf van Thomas van Aquino
De triomf van Thomas van Aquino
Ernst van Raaij, Kees van Dooren, Lodewijk Winkeler, Tim Graas

De triomf van Thomas van Aquino, het imposante schilderij van Willem van Konijnenburg (1868-1943) in de Zwolse dominicanenkerk, is ooit...

lees meer

Verschenen: 03-03-2017

Dieper dan woorden
Dieper dan woorden
Broeder David Steindl-Rast

‘Diepe innerlijke vrede, een gevoel van verbondenheid, en een stevig anker in het eeuwige Nu van het gegeven moment, zijn enkele van de...

lees meer

Verschijnt: 01-10-2017

Compendium van het katholiek canoniek recht Deel II: Verkondiging en sacramenten
Compendium van het katholiek canoniek recht Deel II: Verkondiging en sacramenten
Ton Meijers

De katholieke kerk kent haar eigen kerkrecht: het canoniek recht. Enkele jaren verscheen

lees meer

Verschenen: 31-01-2017

100 jaar in analyse
100 jaar in analyse
Duveken Engels e.a. (red.)

In 100 jaar in analyse wordt een eeuw psychoanalyse in Nederland in beeld gebracht. In de 33 interviews in dit boek wordt aan de...

lees meer

Verschenen: 24-03-2017

Gods letterproeverij
Gods letterproeverij
Frank G. Bosman en Arnold Smeets (red.)

Godfried Bomans, Lucebert, Marie Koenen, Vonne van der Meer: vier auteurs die naast het schrijverschap gemeenschappelijk hebben dat ze katholiek...

lees meer

Verschenen: 05-06-2017

Homo sapiens
Homo sapiens
Rudi te Velde (red.)

Wat maakt ons mensen tot mens? Ons verstand, onze hartstocht? Onze natuur, onze vrije wil? Wellicht ons verlangen naar iets hogers? Tal van...

lees meer

Verschenen: 31-03-2017