Bestellen
Arjan Broers

Echt zijn

Jonge mensen over leven met aandacht

Echt zijn

Als je jong bent, kun je alle kanten op. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar hoe weet je welke kant jij op wilt? Wat echt bij jou past?

In dit boek komen tien jonge mensen aan het woord over hun zoektocht. Ze laten zich kennen: krachtig, onzeker, verdrietig, worstelend, genietend en ongedurig. Ze zijn heel verschillend, maar hebben twee dingen gemeen. Allemaal oefenen ze met vormen van aandachtig leven, bijvoorbeeld via meditatie, toneel, gebed, muziek of gewoon onkruid wieden in de tuin. En allemaal willen ze weten wat hun weg is.

Aandachtig aanwezig zijn bij wat er is blijkt een manier om te kunnen kiezen. Niet als beperking, maar als verdieping. En dat levert iets op: zelfkennis, rust, helderheid, vreugde, en ook veerkracht als het tegenzit. In oosterse spirituele tradities heet dat ‘bewustwording’, in westerse ‘de geestelijke weg’.

De portretten in dit boek, geschreven door Arjan Broers, zijn gemaakt in opdracht van de maristen, een religieuze congregatie die op allerlei manieren ruimte maakt voor levensvragen van jonge mensen. De interviews gaan vergezeld van korte reflecties en van citaten van zoekers uit andere tijden. Want overal en altijd hebben mensen zich afgevraagd hoe dat moet, leven.

 

'Mooie, directe taal, die een appel doet op de lezer. (...) Gaandeweg gaan de personen uit het boek voor je leven, licht hun ziel voor je op.'

– Hub Crijns in Diaconie & Parochie

'Het boek is geschikt voor jonge mensen die zelf aan het zoeken zijn en willen oefenen (...). Ook is het bruikbaar voor wie jonge mensen begeleidt. Oudere lezers kunnen zich laten inspireren door de wijsheid die deze jongvolwassenen door schade en schande hebben vergaard. Naast de inspirerende teksten dienen vermeld: de spannende foto's van Bram Budel en de sprankelende, speelse vormgeving van Simone Weijs.'

– KNR Bulletin

  • ISBN 978 90 5625 379 0 
  • Omvang 76 blz. 
  • Formaat 22 x 22 cm 
  • Uitvoering genaaid gebrocheerd 
  • NUR 728 
  • Prijs €13,51 
Bestellen
Klanten die deze titel bestelden, bestelden ook
Land van mensen
Gied ten Berge
Land van mensen